Aktivitetskalender Høsten 2020

Utfyllende informasjon om cup/stevner:

Det arbeides med en utfyllende aktivitetskalender. I tillegg til nye treningstider i nye flotte lokaler i Idrettens hus samles vi hver søndag for spenst, hurtighet, styrke og utholdenhet.

Vi vil publisere aktiviteter etterhvert som det kommer tilbud som vi vurderer som trygge i en ellers så usikker tid m.h.t smittespredningen av korona. Vi vil alltid følge nasjonale og regionale råd/ anbefalinger for alle våre treninger og aktiviteter.

Spør gjerne på trening eller kom med tips og ideer til aktiviteter klubben kan bli med på.

Utfyllende informasjon om cup/stevner:
Klasseinndeling: yngre barn 7-10 år, eldre barn 11 år, ungdom 12 – 13 år, kadett 14 – 15 år, junior 16 -17 år, senior 18 år+. Det er vektklasser i kumite for utøvere 12 år og over.

Startkontingent: Kr 200 per klasse for barn og 250 kr per klasse for ungdom/voksen. Klubben vil bli fakturert samlet for stevnedeltakelsen, klubben sender derfor ut faktura til hver enkelt rett etter påmelding.
Påmeldingsfrist: Som regel fredagen en uke før stevnet. Send e-post med påmelding til klubben. Kampsportforbundet dobler startkontingenten ved påmelding etter fristen og startkontingent må betales i sin helhet ved avmelding etter påmeldingsfristen.

Påbudt utstyr i kumite: Legg- og vrist-beskytter, hansker, tannbeskytter, rødt/blått belte, vest for 12 år og i tillegg brystbeskytter for female utøvere 12 år og over. Påbudt utstyr i kata: Rødt/blått belte.

Klubben ser helst at utøvere i klassen 12 år og over holder eget konkurranseutstyr. Klubben prøver å holde stort nok lager til å låne ut til utøvere i klassen 7- 11 år.

Draktkrav: Jakken skal dekke hoftene, men ikke lengre enn 3/4 ned på låret. Kun female utøvere kan ha hvit t-skjorte på. Jakkens arm kan ikke være lengre enn ned til håndleddet og ikke kortere enn halve underarmen og kan ikke brettes opp. Buksen kan ikke være lengre enn til ankelbenet og må dekke 2/3 av leggen og kan ikke brettes opp. Det er kun tillatt å bruke en enkel hårstrikk.

Klubbene har ansvar for å stille med dommere på regionale stevner i Norge. Følgende gjelder:
1-4 utøvere: Ikke krav til at klubben stiller med dommer
5-14 utøvere: Klubben må stille med 1 dommer
15 utøvere, el. flere: Klubben må stille med 2 dommere

Dersom en klubb ikke stiller med dommer på stevnedagen uansett årsak, skal ingen utøvere nektes deltakelse på stevnet, men klubben ilegges et gebyr på kr. 1500,- pr. manglende dommer.

Vi ønsker å få frem at det å konkurrere med karate som barn og ungdom skal være gøy, en kjekk sosial arena og uten med tanke på plassering. Konkurransekarate er bare en del av karaten og det er ikke nødvendigvis likhetstegn mellom det å prestere bra i konkurranse, og det at man er en dyktig karateutøver. Det å være en dyktig karateutøver inneholder mer enn bare konkurransedelen.

Vi i Molde Shito-ryu Karateklubb har som mål for våre unge utøvere at de skal trene mot å gjøre sitt beste under konkurransen, det betyr det gullmedalje i vår klubb.

Det er ikke så lett å greie å prestere sitt beste under en konkurranse, det er et spennende moment vi trenere jobber for at våre utøvere skal mestre 🙂 Utøvere 16 år og eldre som ønsker å trene spesifikt mot plasseringer på stevne kan få ha mere fokus på det og få trening mot slike mål. Ellers setter vi pris på utøvere som konkurrerer med tanke på å gjøre sitt beste også i klassen 16 år og eldre.

Rull til toppen